Friday 25 May 2012

Alegeti mai simplu un aparat de aer conditionat

Verile au devenit din ce in ce mai calduroase de-a lungul anilor, astfel incat prietenul nostru de atatia ani, ventilatorul, nu ne mai poate ajuta aproape deloc, aparatele de aer conditionat nu mai reprezinta deloc un lux ci, dimpotriva, au devenit destul de rapid o necesitate, acest lucru fiind dovedit si de preturile scazute care le-au transformat in produse din ce in ce mai accesibile. In acelasi timp, aparatele de aer conditionat au fost din ce in ce mai dezvoltate si imbunatatite, devenind din ce in ce mai eficiente si mai silentioase. Oamenii au tendinta de a reactiona mult prea rapid la oferte sau de a se lasa pur si simplu pe mana comerciantilor, alegand orbeste produse care se afla la promotie. Ce-i drept, unii ajung sa regrete alegerile facute, insa altii sunt foarte multumit de aparatele de aer conditionat pe care le-au achizitionat.

Aparatele de aer conditionat sunt disponibile in mai multe variante, incepand cu cele de fereastra, care sunt cele mai des intalnite, mai accesibile, mai usor de instalat, dar in acelasi timp sunt si cele mai zgomotoase. De cealalta parte avem aparatele split de aer conditionat care sunt extrem de silentioase si, in aceleasi timp, au un design foarte atractiv, in cazul in care aspectele estetice sunt foarte importante pentru dumneavoastra. De asemenea, aparatele split de aer conditionat sunt cunoscute ca fiind si racitoare mult mai bune ale aerului. Apoi avem aparatele de aer conditionat de forma unei casete montate pe tavan. Ele sunt foarte bune pentru incaperi mai mari, dar si pentru a evita conductele. In general ele sunt de cele mai multe ori folosite in spatii comerciale si au preturi destul de ridicate. In cele din urma avem aparatele centrale de aer conditionat care necesita conducte si in mare parte o sursa trifazica de alimentare.

In cele ce urmeaza vom discuta insa doar despre tipurile principale de aparate de aer conditionat care sunt, in acelasi timp si cele mai cautate de utilizatori pentru scop personal, si anume cele de fereastra si aparatele split de aer conditionat.

Aparatele de aer conditionat de fereastra sunt cele mai indicate pentru dumneavoastra doar daca aveti un spatiu disponibil pentru instalare, daca nu aveti nicio posibilitate de a instala un aparat de tip split, sau daca locuinta dumneavoastra este una inchiriata. Aparatele split de aer conditionat necesita instalare profesionista pe care trebuie sa o platiti in plus, spre deosebire de cele de fereastra, pe care intr-un final le puteti instala chiar dumneavoastra, daca cititi cu atentie instructiunile din manual sau daca aveti experienta in astfel de activitati.

In ceea ce priveste marimea optima pe care aparatul de aer conditionat trebuie sa o aiba, aici depinde de foarte multi factori pe care dumneavoastra trebuie sa-i luati in considerare cu mare atentie. De exemplu, conteaza foarte mult locatia, precum si pozitionarea ferestrelor in incapere, daca lumina soarelui bate direct catre ele sau daca sunt mai degraba intr-o zona cu multa umbra. De asemenea, numarul de persoane care ocupa sau folosesc camera in care doriti instalarea unui aer conditionat este foarte important.

Un alt factor important pe care trebuie sa-l luati in considerare este zgomotul produs de aparatul de aer conditionat. Spre deosebire de aparatele de aer conditionat de fereastra care au un nivel destul de ridicat al zgomotului produs, aparatele split de aer conditionat sunt foarte silentioase, unele ajungand chiar aproape de nivelul zero la acest capitol. In cele din urma, tot ceea ce conteaza este confortul dumneavoastra si masura in care reusiti sa va satisfaceti nevoile legate de el, in masura in care va permit resursele financiare de care dispuneti. 


Tags: aer conditionat

No comments:

Post a Comment