Thursday 3 May 2012

Aparatele de aer conditionat la bloc

Multi oameni folosesc aparatele de aer conditionat la bloc, pentru ca acest tip de locuinta e cel mai comun in Romania. Cei mai multi oameni locuiesc in marile cartiere de blocuri construite in mai toate orasele tarii in timpul perioadei comuniste, timp in care toti oamenii angrenati in proiectele industriale si orasenesti erau dusi sa doarma in cartiere. Aceste blocuri, dupa cum bine stim, nu sunt chiar cele mai comode locuri in care ai putea trai- adesea peretii si instalatiile sunt de foarte proasta calitate, scarile de bloc si lifturile sunt neintrentinute, iar zonele din imediata apropriere a blocurilor sunt cel putin inestetice, daca nu periculoase ori deprimante de-a dreptul. Apoi, parcarile sunt foarte proaste si mai ales putine, asa ca oamenii au probleme destul de mari si in a-si parca masinile cat de cat aproape de casa.

 

Dar acestea sunt conditiile de trai in Romania, tinand cont ca multa lume nu are de ales, in conditiile in care zonele cu case, zonele rezidentiale sunt foarte putine si nu pot in niciun caz sa satisfaca nevoile atator locuitori. In plus, foarte multi oameni din orase foarte mici, in care sansele de succes profesional sunt aproape inexistente, se muta in orasele mari, gen Constanta, Cluj ori Bucuresti, asa ca cererea imobiliara e cu mult mai mare decat oferta. In aceste conditii, cei mai multi dintre oameni sfarsesc in apartamente mici, prost incalzite, prost zugravite si prost administrate, pentru care de multe ori platesc chirii destul de mari, cu mult mai mari decat valoarea reala a acelui apartament. Astfel, oamenii nu au la dispozitie foarte multe metode de a-si face viata mai comoda in aceste apartamente, una dintre cele mai comode fiind instalarea unui aparat de aer conditionat. Un aparat de aer conditionat in constanta, poate imbunatati viata de zi cu zi ale celor care locuiesc in apartamentele muncitoresti care pot fi vazute in toate zonele orasului. Un aparat de aer conditionat poate face diferenta dintre disconfortul total, mai ales pe durata verii, si confortul minimal, de care toti avem nevoie pentru a fi fericiti.

 

Aerul curat si racoros pe care un astfel de sistem il poate elibera in toata casa este o sursa de fericire si bunastare imediata pentru orice om. Imagineaza-ti o zi in care afara sunt 30-40 de grade Celsius, iar in apartament pot fi pana la 60-70, din cauza izolatiei foarte proaste pe care apartamentul o are, inca de cand a fost construit. Cu un aparat de aer conditionat mergand si doar la jumatate din capacitate, o sa poti sa te bucuri de o briza placuta si de un aer de o calitate superioara, considerand ca aerul e filtrat si inmiresmat de sistemul de aer conditionat. Acest lucru scade si riscul de a contacta o alergie, pentru ca aerul e curat si lipsit de bacterii si alte microorganisme care-ti pot dauna, pe termen lung si scurt. In linii mari, un astfel de sistem e foarte binevenit intr-un apartament de bloc. Cele mai recente tipuri de aparate de aer conditionat sunt foarte mici si foarte compacte, efectul lor asupra apartamentului fiind minime.

 

Consumul de energie cauzat de un aparat de aer conditionat e destul de redus, iar modelele noi au si un indice de disconfort acustic foarte scazut. De fapt, un aparat de aer conditionat poate face mult mai putin zgomot decat un frigider, acesta fiind o sursa mult mai mare de sunete neplacute pe toata durata zilei.


Tags: aer conditionat constanta

No comments:

Post a Comment