Thursday 12 April 2012

Ajutorarea animalelor prin campanii online

Ne-o mai amintim oare pe actrita Brigitte Bardot, incercand sa salveze cainii comunitari din Bucuresti? Sau pe acea pensionara din Bucuresti, care traia impreuna cu 25 de pisici intr-o garsoniera? Desi aceste exemple sunt cumva extreme, realitatea e ca exista multe initiative in suportul animalelor in Romania, fie ca e vorba de asociatii care militeaza pentru reducerea numarului de animale eutanasiate sau organizeaza actiuni de adoptie. Oricum, un lucru e cert- dintr-o asemenea activitate e foarte greu sa produci bani si prin urmare e foarte dificil sa ai un buget alocat pentru asa ceva.

Adaposturile pentru animale rezista foarte greu fara sponsorizari, iar atentia acordata, in general, animalelor e destul de restransa in Romania. In aceste conditii, cum poti demara o actiune de succes de ajutorare a animalelor? Cele mai initiative de gen se bazeaza aproape exclusiv pe internet. Sunt multe situri cu anunturi gratuite, unde oamenii ofera spre adoptie pui de caine sau de pisica, iar altii sunt in cautare de asa ceva. In mod ideal, fiecare animal isi poate gasi relativ rapid un stapan, iar riscurile abandonului sau a lipsei alimentelor/ingrijirii medicale de baza sunt destul de reduse. Un portal de anunturi gratis in favoarea animalelor poate fi intretinut chiar si gratuit.

Cele mai mari platforme de blogging in momentul de fata ofera domenii gratuite userilor, iar posibilitatile de personalizare a paginilor sunt destul de avansate. Apoi, traficul acceptat de aceste situri e destul de generos, astfel ca si in cazul in care aveti sute sau mii de vizite pe zi, nu vor exista probleme de incarcare ale paginilor. Totusi, daca doresti sa ai un site propriu, achizitionarea unui domeniu, implementarea unui interfete si acoperirea costurilor de gazduire anuale pot fi lejer suportate de cativa oameni inimosi. Ca sa nu mai amintim posibilitatea ca fiecare beneficiar al sitului sa faca o donatie cat de mica (5-10 lei), care poate ajuta considerabil la sustinerea activitatii. Practic, cele mai multe situri de anunturi gratuite online au o sectiune dedicata animalelor de casa, astfel ca o comunitate poate fi construita chiar si pe un site generalist ca orientare, care are sectiuni pentru anunturi imobiliare, vanzari masini si altele. Totusi, raza lor de actiune e relativ limitata si nu pot ajuta la cresterea vizibilitatii problemelor legate de drepturile animalelor in Romania.

In cazul in care vrei sa generezi o schimbare de atitudine, e nevoie de mai mult, e practic nevoie de o campanie de sensiblizare. Nu e nimic de speriat nici in acest caz, o selectie buna de poze, texte inspirate si eforturi canalizate potrivit pot cauza rezultate remarcabile. Nu e un secret ca impactul emotional e cel mai important cand vine de campanii umanitare sau de ajutorare. Astfel, daca poti pune un chip adorabil pe o problema concreta (inchiderea unui adapost, imbolnavirea animalelor din adapost), rezultatele pot fi destul de rapide si de pozitive- adica oamenii vor dona bani.

In cazul in care doresti sa ajuti un animal sa-si gaseasca o casa noua, sinceritatea e cea mai recomandata cale. Daca animalul respectiv are problem de sanatate sau o varsta mai inaintata, nu incerca sa modifici realitatea spunand ca e “un puiut mic si sanatos”, incercand doar sa atingi coarda sensibila a unei posibile gazde. E recomandabil sa prezinti poze clare cu animalul si sa oferi cat mai multe detalii legate de starea de sanatate, vaccinuri anterioare, perioada petrecuta cu alte gazde etc.


anunturi pe judete, anunturi timisoara

No comments:

Post a Comment