Monday 2 April 2012

Unul dintre liderii al-Qaeda, sef al securitatii sub Osama bin Laden, a fost arestat pe aeroportul din Cairo

Liderul al-Qaeda Saif al-Adel a fost arestat in aeroportul din Cairo, au anuntat autoritatile egiptene, relateaza BBC News. Saif al-Adel a fost seful securitatii sub conducerea lui Osama bin Laden si a coordonat operatiunile militare ale organizatiei.

Comandantul gruparii teroriste a sosit pe aeroportul egiptean cu o cursa din Pakistan care a facut o escala in Dubai, au precizat reprezentantii aeroportului din Cairo pentru agentia de presa AFP. Saif al-Adel, pe numele lui real Muhammad Ibrahim Makkawi, este de nationalitate egipteana.

Saif al-Adel era cautat de autoritatile americane pentru bombardarea ambasadelor din Africa de Est din 1998. Departamentul de stat american ofera o recompensa de pana la 5 milioane de dolari pentru capturarea liderului terorist.

Se crede ca acesta a fugit in Iran in 2001, dupa invazia Afganistanului, impreuna cu unu dintre fiii fostului lider al-Qaeda, Saad Bin Laden. Potrivit unor zvonuri, liderul terorist ar fi fost arestat la domiciliu de Garda Revolutionara Islamica insa Teheranul nu a confirmat niciodata prezenta lui al-Adel pe teritoriul tarii.

In 2002 au fost facute publice mai multe scrisori si declaratii in care apareau diferite nume ale lui Saif al-Adel din care rezulta ca acesta a pastrat legaturile cu liderii al-Qaeda din regiune. Potrivit unor informatii recente, Saif al-Adel ar fi fost eliberat de iranieini indreptandu-se catre zona de nord a Pakistanului, impreuna cu Saad Bin Laden.

No comments:

Post a Comment