Wednesday 25 April 2012

Ce se va intampla pe durata Olimpiadei?

Peste doar cateva luni, Londra, orasul in care se afla cei mai multi romani pe teritoriul Angliei, va fi luat cu asalt de zeci de milioane de oameni pentru Olimpiada de vara. E un eveniment masiv, care va angrena practic toata metropola, activitatea concentrandu-se in Estul Londrei, in zona Stratford, unde a fost construit un parc olimpic. Desigur, dupa cum bine se stie, Londra e deja un oras foarte aglomerat, deci putem doar anticipa ca va fi si mai aglomerat pe timpul desfasurarii competitiei si chiar si dupa si inainte, turistii probabil dorindu-si sa viziteze orasul pentru aproximativ 5 saptamani, nu doar 3, cat dureaza olimpiada. Comunitarea de romani in Londra e desigur la curent, din teritoriu, cu tot ce se va intampla. Schimbarile vor fi semnificative, chiar daca temporare, iar temperaturile foarter ridicate din acea perioada vor contribui la sporirea stresului. Astfel, se impun catva sfaturi pentru cei care se vor afla in Londra in acea perioada.

 

  • evitati sa calatoriti cu metroul si trenul inspre si dinspre satul si zona olimpica. Sigur, tinand cont ca multi romani in UK locuiesc in zonele de est, acest lucru va fi foarte greu, dar se recomanda folosirea unor rute alternative, precum sunt cele cu autobuzul. In plus, e recomandat sa calatoriti in afara orelor de varf, cand va fi foarte aglomerat si probabil insuportabil de calatorit timp de 30-40 de minute, atat cat dureaza o calatorie din est pana in centru.

  • Evitati investitiile de scurta durata, gen inchiriat masini sau alte asemenea servicii. Preturile probabil vor urca simtitor pentru a se profita de prezenta turistilor prin oras. Cei care sunt de ceva timp in oras cunosc preturile si nu se vor baga cu capul inainte in investitii, dar cu siguranta climatul economic din preajma olimpiadei va fi destul de neprielnic celor care vor sa economiseasca.

 

Cat pentru cei care planuiesc sa vina in Londra in jurul datei Olimpiadei, nefiind de altfel obisnuiti cu ritmul metropolei, e recomandat sa se informeze de pe siturile de romani in londra UK in legatura cu pasii care trebuie urmati. In linii mari, acestea ar fi recomandarile pentru cei care vor ajunge in Anglia in acea perioada.

 

  • evitati sa apelati la agentii si proprietari privati pentru a inchiria camere sau apartamente. Proprietarii vor cere preturi foarte, foarte mari pentru inchirieri, pentru ca interesul lor ar fi sa inchirieze apartamentele pe durata lunga. In schimb, daca vei semna un contract de 6 sau 12 luni, te vezi trezi in situatia neplacuta de a trebui sa platesti o chirie cu 15-25% mai mare decat media zonei, doar pentru ca ai inchiriat in jurul perioadei Olimpiadei.

  • Pe timpul evenimentului, orasul va fi impanzit de infractori marunti (multi dintre ei, din pacate, conationali de-ai nostri), care nu vor avea mila de buzunarele tale. Evita aglomeratiile, mai ales din zonele centrale ale orasului, care cu siguranta vor fi luate cu asalt de milioane de oameni. Pana sa te obisnuiesti cu particularitatile Londrei si ale Angliei, e mai bine sa fii, in limitele bunului simt, putin circumspect cand vine vorba de a discuta cu alti oameni, mai ales noaptea sau in zone predispuse infractiunilor.

 


Tags: anunturi uk, romanii in uk

No comments:

Post a Comment