Monday 9 April 2012

Solutii alternative pentru incalzirea locuintei

Prioritatea momentului pentru oricare dintre noi este asigurarea unei eficiente energetice ridicate pentru apartamentul sau casa individuala pe care o detinem. Aceiasi prioritate este aplicabila si pentru cei care sustin mici afaceri, in special cele legate de prestari de servicii pentru populatie, prin deschiderea unor birouri unde se vor oferi serviciile pe care le aveti inscrise in domeniul de activitate al firmei dumneavoastra.

Pentru oricare dintre aceste variante, alocarea resurselor pentru utilitatile energetice reprezinta o parte semnificativa din bugetul lunar. Permanent trebuie avut in vedere gasirea unor solutii mai iefitine si cu o eficienta ridicata raportata la costuri.

Solutiile alternative sunt multiple si sunt diversificate pentru fiecare resursa folosita in parte. Se vor putea aduce in primul rand imbunatatiri in special in anveloaparea peretilor cu un sistem termoizolant de calitate, care va juca rolul de bariera termica in fata conditiilor meteo, asigurand astfel un climat interior placut in orice anotimp. Ferestrele si usile de acces se vor configura in asa fel incat sa raspunda cerintelor locatiei in care vor fi amplasate, in functie de situarea geografica a acesteia.

Daca toate aceste aspecte au fost atent realizate, ramane sa vedeti ce solutii incalzire si climatizare a locuintei sau spatiului de afaceri pe care il detineti veti adopta pentru eficientizarea costurilor. In ceea ce priveste climatizarea se vor monta sisteme specializate si atent dimensionate in functie de volumul incaperilor si a gradului mediu de ocupare al acestora cu mobilier, aparatura si persoane care vor frecventa incaperea respectiva.

Pentru sistemul de incalzire, se va putea opta pentru una dintre cele mai profitabile solutii si anume incalzirea in pardoseala. Desi este o varianta larg utilizata in alte tari, la noi inca nu ii sunt pe deplin folosite avantajele, deoarece exista o anumita retinere in renutarea la solutiile clasice cu calorifere sau chiar sobe alimentate cu combustibil ori lemne.

Avantajale folosirii acestui tip de incalzire pardoseala, se vor putea aprecia inca de la prima utilizare, cand veti putea resimti cu usurinta modul in care se va raspandi caldura in locul unde este montata instalatia. Spre deosebire de incalzirea clasica cu radiatoare montate sub ferestre, cand aerul cald este directionat numai spre tavanul incaperii si abia apoi se raspandeste in restul acesteia, la aceasta solutie de incalzire pardoseala, aerul se va ridicata in mod constant de pe intreaga suprafata a pardoselei, asigurand o incalzire uniforma si gradata pe inaltime in toata incaperea.

Prin utilizarea acestor sisteme incalzire, se vor degreva toate spatiile ocupate de catre radiatoarele clasice, in special din dreptul ferestelor si in mod implicit si toate conductele de alimentare tur si retur al agentului termic cu care erau alimentate si care aduceau un element de disconfort al designului camerei.

Pentru punerea in opera a unui astfel de sistem pentru incalzire pardoseala se va face intr-o maniera economica din punct de vedere al spatiului final ocupat, practic toate materialele necesare functionarii pentru incalzirea in pardoseala fiind mascate cu usurinta de solutiile pe care veti dori sa le folositi pentru placarea pardoselei.

Avantajul folosirii sistemului de incalzire pardoseala rezida in special din faptul ca temperatura va avea valori diferite pe inaltime, astfel incat la baza pardoselei se vor putea masura circa 24 pana la 25 de grade Celsius, in zona de lucru la un birou sau cea obisnuita in care stati la televizor temperatura va fi de circa 22 de grade Celsisus, iar in zona superioara a tavanului temperatura nu va depasi 20 de grade Celsius, adica exact cat este necesar pentru a mentine un ambient placut in intreaga incapere.

Pentru edificare si gasirea celei mai bune oferte veti cauta oferte incalzire pardoseala preturi, putand astfel beneficia de o consultanta si un montaj profesionist pentru cea mai agreata si actuala solutie de incalzire pardoseala.


incalzire pardoseala preturi, incalzirea in pardoseala

No comments:

Post a Comment