Monday, 11 June 2012

Adaptarea la noi tehnologii.

Exista acum destul de multe cai de a obtine energie din surse neconventionale sau mai exact regenerabile. Din anii 50 incoace se tot descopera metode noi care sa ne ajute sa ne putem duce existenta intr-un mediu relativ normal desi consumul la nivel mondial este in continua crestere. Energia nucleara este o solutie cu un randament extrem de bun dar extrem de poluanta si extrem de periculoasa. Aceste surse de energie trebuiesc sa fie pana la urma si prietenoase cu mediul pentru ca altfel riscam sa aducem lumea intr-o noua criza. Motiv pentru care au aparut numeroase programe care se ocupa cu raspandirea acesto tehnologii in randul celor care inca nu le cunosc si  nu le aplica, unul din aceste programe este programul casa verde, in acest program sunt prezentate diferite tipuri de aparate care ne usureaza viata producand energie mult mai economic si mai putin poluant decat restul cu care suntem obisnuiti acestea sunt panouri solare, centrala lemne, pompa caldura. Unele dintre cele mai bune soltuii la momentul actual sunt panourile solare, pentru ca ele si incalzesc apa din locuinta si reusesc sa produca destul de mult curent mai ales daca sunt intinse pe o suprafata mare. Exista totusi si la ele niste probleme legate de intretinere cu care inca nu suntem obisnuiti.

   Una din ele ar fi faptul ca trebuie sa le curatam destul de des pentru a avea un randament mai bun. Va dati acum seama ca daca ar fi murdare lumina soarelui nu ar mai putea fi absorbita de celulele fotovoltaice atat de bine . Dar pe scurt cerintele economice, si aici ma refer la preturi ar fi cam asa.Ele se impart in trei categorii de preturi: cele de a achizitionare in cantitati mici (module de toate marimile, in gama de kilowati anual), mid-range (de obicei până la 10 Mwp anual), precum si cumparatorii mari cantitatea  ( va dati seama acum ca in cantitatile cele mai mari ele pot fi cumparate cel mai ieftin este un fel de sistem en gros ). Pe termen lung, numai pe termen lung,este in mod clar o reducere sistematica in pretul de celule si module.De exemplu, in 1998 a fost estimat costul per watt cantitate a fost de aproximativ 4.50 dolari, care a fost de 33 de ori mai mic decat costul în 1970 de $150
In lumea reala preturile depind foarte mult de conditiile meteorologice locale. Intr-o tara noroasa, cum ar fi Marea Britanie, pretul pe kW instalat, in general, variază între 2,00 £ la £ 3000,  in timp ce in tari precum Spania, mai insorita costurile pot fi mult mai mici. Ca atare trebuie intotdeauna sa ne facem socotelile in functie si de zona si mai ales de cumparataor, de retailer, de conditiile in care ni se ofera service, intretinere si mai ales de tipurile de piese de schimb care le gasim pentru ele si mai ales la ce preturi gasim si aceste piese de schimb. Trebuie insa sa avem parte de sfatul unor profesionisti in domeniu si mai ales trebuie sa stim mai multe despre aceste gen de programe cum este de exemplu casa verde 2012. Ca sa putem afla pana la urma cerintele energetice ale locuintei noastre si mai ales in ce masura putem adapta aceste mijloace de a obtine energie la zona in care locuim noi si la climatul tarii noastre.

No comments:

Post a Comment