Sunday 24 June 2012

Romanii de acasa si romani in UK

Romani in UK migreaza in fiecare an, numarul acestora variind in permanenta, de cele mai multe ori acesta crescand de la an la an. Si indiferent daca am trecut sau prin aceasta experienta noi insine, este de la sine inteles ca lucrurile nu sunt tocmai roz si usoare la inceput si cateodata chiar si de-a lungul anilor. Chiar daca acesti romani in UK au plecat singuri sau impreuna cu familiile, este destul de greu sa-ti reincepi viata intr-o tara cu totul noua, inconjurat de oameni necunoscuti si destul de diferiti, intr-un context cultural conservator si chiar intr-o forma de guvernare diferita fata de cea din Romania. Din cauza acestor motive dar si a multor altora, este de inteles de ce fiecare dintre romanii in UK incearca in permanenta sa gaseasca cele mai bune metode de a pastra legatura cu cei ramasi acasa dar si de a-si face noi cunostinte de romani in UK sau de a localiza persoane deja cunoscute.

Iar cea mai la indemana metoda este si va ramane internetul. Este usor, accesibil, gratuit si deja raspandit in intreaga lume, devenind una dintre cele mai importante componente ale vietii noastre de zi cu zi. Romanii in UK folosesc internetul exact in aceleasi scopuri ca si cei de acasa: pentru a tine legatura unii cu altii, pentru a fi la curent cu ultimele stiri din Romania dar si cu cele locale, pentru a-si cauta un loc de munca sau o locuinta si pentru multe alte lucruri care i-ar putea preocupa. De aceea, un loc in care romanii in UK ar putea gasi toate aceste lucruri este mai mult decat necesar si ideal.

In primul rand exista nevoia de gasire a unor anunturi UK, in principiu pentru romanii aflati deja pe teritoriul Regatului Unit. Acest loc este avantajos si necesari pentru romani in UK deoarece cea mai mare parte dintre ei se afla in permanenta in cautarea unui loc de munca, doresc inchirierea unei camere sau a unei intregi locuinte sau pur si simplu doresc sa ofere aceste lucruri celorlalti. In sectiunea de anunturi ei pot cere si oferi servicii, sau pur si simplu pot cauta anunturi din domeniul imobiliar, pentru locuri de munca, pentru servicii sau chiar vanzari, cumparari si inchirieri auto.

Apoi, daca ar fi sa ne luam dupa criteriul urgentei, urmatoarele ar fi informatiile utile pentru romanii in UK. Acestea includ date despre actele necesare unor anumite demersuri pe care acestia trebuie sa le intreprinda odata ajunsi acolo si nu numai, pot afla informatii despre cadrul legislativ al ocuparii fortei de munca, despre principalele institutii de stat existente, despre cum sa-si deschida propria afacere sau pur si simplu despre viata in general din Regatul Unit. Desi informatiile din aceasta sectiune sunt de obicei importante pentru romanii in UK care abia au emigrat, ele pot fi la fel de necesare si celor aflati de mai mult timp acolo.

In cele din urma avem comunitatea online de romani in UK, consolidata in permanenta si principalul instrument de coeziune. Aici, ei pot socializa cu alti romani in UK, isi pot face cunostinte noi sau chiar regasi cunostinte vechi. Acesta este poate cel mai puternic instrument de socializare si coeziune a comunitatii de romani in UK datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera. Romanii in UK se pot ajuta reciproc, isi pot da sfaturi unii altora cu privire la locuri de munca vacante, se pot organiza pentru a incepe noi afaceri si parteneriate sau pot deveni pur si simplu foarte buni prieteni chiar daca inainte de a pleca din Romania nici nu se cunosteau.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani uk

No comments:

Post a Comment