Monday 18 June 2012

Siguranta datelor contabile

Chiar daca pare un subiect tabu pentru multi dintre cei care desfasoara afaceri in diverse domenii de activitate, contabilitatea companiei, oricat de mica ca si cifra de afaceri ar fi aceasta, este oglinda activitatii economice pe care firma o desfasoara si cartea sa de vizita in fata celor care doresc sa devina clienti sau colaboratori. Sunt putini administratori de companie care inteleg pe deplin rostul folosirii unui server dell in cadrul departamentului contabil pentru a-si tine in siguranta toata baza de date a companiei, accesibila fiind de catre toti cei care au acest drept de lucru asupra sa.

Un administrator care a inteles marele avantaj de a putea oferi angajatilor din departamentul contabil si economic al firmei pe care o conduce, acces la baza de date prin intermediul echipamentelor portabile de tip laptop dell conectate la serverul principal, va avea numai de castigat in sensul prelucrarilor continue a datelor introduse in timpul oricarei zile de lucru.

Este usor de imaginat cum intregul flux de date introdus de catre fiecare angajat, este stocat automat in baza de date a acestui server dell, pentru ca mai apoi prin simpla utilizare a aplicatiei informatice de generare a diferitelor rapoarte sa fie obtinute situatiile de care are nevoie conducerea firmei respective. Daca la acest aspect extrem de important adaugam si faptul ca pentru ofertare compania dispune si de o aplicatie speciala detinuta si controlata tot de catre serverul principal, atunci portabilitatea unui laptop dell isi va dovedi si mai mult importanta atunci cand angajatii departamentului marketing vor prezenta potentialilor clienti produsele sau serviciile pe care firma le ofera, direct in biroul acestora.

Este o modalitate moderna de ofertare cu care multi dintre clienti vor fi satisfacuti in conditiile in care toata aceasta activitate se va putea desfasura in timp real, modificarile si eventualele cerinte suplimentare putand fi obtinute direct pe ecranul unui laptop dell, desigur totul cu concursul bazei de date stocate in acest server dell.

Este evident faptul ca securitatea datelor va creste folosind aceasta metoda de lucru prin adoptarea unor protocoale care sa permita accesul la baza de date doar a celor care au aceasta permisiune, totul fiind controlat prin decizia administratorului companiei, iar mai apoi prin lucrul administratorului de retea specializat si desemnat pentru aceasta activitate.

Cum pentru aproape oricare document electronic exista la un moment dat cerinta de a fi imprimat pe hartie, iar documentele contabile sunt de asemenea natura incat multe dintre formulare sunt necesare pentru a fi arhivate dupa procesul de corelare a datelor din server, atunci este evidenta necesitatea folosirii unui echipament de imprimare performant HP. Strategia unei companii care tinde catre o cifra de afaceri cu trend pozitiv pentru dezvoltarea sa, va aloca interes si pentru aceasta activitate in sensul asigurarii unui necesar de consumabile imprimanta suficient pentru a nu avea niciun moment de disfunctionalitate in procesul de imprimare necesar.

Calitatea consumabilelor folosite are efecte directe si pozitive pentru modul de functionare al echipamentelor de printare sau copiere pe care le foloseste compania. Orice derogare de la aceasta regula, in sensul utilizarii unor materiale consumabile de slaba si indoielnica calitate, are sanse mare de reusita in distrugerea sau in cel mai fericit caz scurtarea duratei de viata a echipamentului respectiv. Alocarea din bugetul companiei a sumelor necesare pentru achizitionarea de consumabile hp, va fi direct proportionala cu volumul si calitatea imprimarilor efectuate, mai ales atunci cand aceste documente se vor arhiva sau si mai mult atunci cand ele sunt destinate prezentarii structurilor de control economic local.

No comments:

Post a Comment