Wednesday 20 June 2012

Tuns animale

Oricat de cunoscut ai fi , oricat de multa lume ai aduna in jurul tau, se intampla uneori sa ramai singur, sau se intampla uneori ca nici o persoana de langa tine sa nu iti fie de folos, sa nu te poata intelege, sa nu poata simti ce este inauntrul tau. Sunt lucruri pe care nu le poti spune la toata lumea, si sunt sentimente pe care de cele mai multe ori alegi sa le impartasesti singur. Poate atunci iti dai seama ca oamenii nu sunt singurii care iti pot auzi gandurile, nu sunt singurii care te pot auzi. Poate este cazul sa iti cumperi un prieten necuvantator, un caine, dupa cum bine se stie cainii rezoneaza cu starile stapanilor lor, si in functie de asta realizeaza cum isi pot face stapanul sa se simta protejat. Se creeaza in timp aceasta conexiune dar de cele mai multe ori odata creeata aceasta nu se va rupe niciodata.

Pasii care te conduc catre an avea un animal de companie ii stiu toti pur si simplu te duci la un pet shop sau la un adapost de caini si iti alegi animalul preferat, evident daca vrei sa fie mai linistit iti poti alege un pui. Insa este mai greu cu responsabilitatea, pentru ca atunci cand tu nu esti acasa animalul tau trebuie sa fie hranit si baut, mai este si faptul ca un matur este de fapt un copil mic , deci trebuie sa ai grija de el in sensul ca sa il supraveghezi indeaproape. Pe langa asta are si el nevoie de iubire, trebuie sa plimbi sa invete sa mearga langa tine in ritmul pasilor tai sa se poata face astfel acea conexiune intre voi.  In al doilea rand trebuie sa observi unde anume il vei tine si in ce conditii, si asta vei vedea dupa ce vei realiza din ce rasa face parte animalul tau de companie, o broasca testoasa o vei tine in terariu, o pisica va avea un culcus probabil  pe un scaun ( de cele mai multe ori pisicile simt nevoia sa imite stapanii si chiar sa ii comande daca poate, doar stiti ca de aici se stie ca pisicile au un aer superior si  se face confuzia mereu ca ele ar fi stapanele in casa ta. Nu in ultimul rand sa ii cauti sa vezi in ce stare de sanatate sunt la clinica veterinara.

Este foarte important sa stii daca animalul tau este bolnav, sau cum se simte din punct de vedere al sanatatii.Cainii sunt stiuti ca fiind parteneri stabili si de incredere ai omului, motiv pentru care au voie si ei sa beneficieze de aceleasi tratamente ca si stapanii lor, trebuie sa ii duceti la un medic veterinar in mod regulat\de doua ori pe an. Si evident in cazul in care este nevoie urgenta puteti chema o ambulanta veterinara daca spitalul pentru caini detine astfel de autovehicule. Fiti cu bagare de seama ce anume consuma animalul si mai ales nu lasati obiecte care inghitite pot dauna sanatatii la intamplare prin casa dvs, si in cazul in care vedeti ca animalul dvs pare sa ii fie rau atunci il veti trimite foarte repede la o clinica veterinara non-stop.

No comments:

Post a Comment