Sunday 24 June 2012

Aflati tot ce va intereseaza despre romanii in UK

Romani in UK reprezinta o comunitate de persoane bazata in primul rand pe aceeasi conditie de emigrant insa aceasta se consolideaza cel mai eficient prin intermediul comunicarii, fie ea virtuala sau direct interpersonala. Insa avand in vedere ca problema proximitatii este una care nu se poate rezolva chiar atat de usor si nu va putea fi rezolvata integral niciodata, mediul virtual este cel mai eficient pentru a realiza legaturilor intre oamenii aflati pe teritoriul Regatului Unit, precum si intre cei ramasi acasa si cei plecati peste hotare. In general romanii in UK afla foarte greu de existenta persoanelor cunoscute in aceasta tara decat daca stiau de acest lucru inainte sa emigreze. De aceea, un spatiu virtual de socializare, informare si cunoastere este extrem de util mai ales pentru romanii in UK. Cum este acest lucru posibil si, mai ales, de ce este aceasta platforma online atat de importanta pentru romani in UK dar si pentru cei ramasi acasa?

Pai, in primul rand ea este foarte importanta pentru cei ramasi acasa deoarece le ofera posibilitatea de a fi la curent cu ultimele noutati despre romanii in UK in general, stiri din domeniul economic, social, politic, cultural, stiri de divertisment, din sport si multe alte arii de interes. Chiar daca in cele mai multe dintre cazuri stirile pe care romanii ramasi acasa le afla de pe aceasta platforma online sunt generale si nu ii privesc in mod direct pe cei plecati peste hotare, intr-un fel sau altul aceasta este o metoda de a-si manifesta interesul pentru soarta lor acolo. Aceste informatii sunt extrem de utile mai ales avand in vedere ca la televizor si in presa locala acestea nu sunt prea mediatizate. In general, stiri despre romani in UK apar in ziare si la televiziunea locala atunci cand ceva extraordinar se intampla, si de cele mai multe ori acestea sunt negative sau legate de intamplari neobisnuite.

Pe de alta parte avem comunitatea de romani in UK care trebuie consolidata prin mijloace cat mai eficiente de comunicare, in acest caz internetul. Prin intermediul platformei online romanii in UK pot afla in primul rand o serie de informatii utile mai ales daca ajung aici pentru prima oara. Atunci cand suntem pusi intr-un context social, economic, politic si cultural total nou si diferit se poate ca adaptarea noastra la acesta sa nu se realizeze chiar atat de repede si de usor. Avem nevoie de informatii despre alti romani in UK, despre stilul de viata general, despre reglementari institutionale si legislative, despre mediul de afaceri existent, despre locuri de munca vacante, despre actele necesare intreprinderii diverselor activitati si multe altele. O platforma online care ofera toate aceste informatii pentru romanii in UK va fi cu siguranta mai mult decat necesara.

Apoi, in afara de informatiile pe care romanii in UK vor dori sa le afle si in afara de stirile cu care vor dori sa se puna la curent, ei mai beneficiaza si de avantajele socializarii, cel putin la nivel virtual pentru inceput. Prin crearea unui profil online ei vor putea cere si oferi servicii in sectiunea de anunturi UK, insa vor putea si socializa cu alti membri inscrisi din comunitate. Astfel, nu doar ca se va facilita coeziunea comunitatii, dar vor putea chiar descoperi persoane cunoscute care se afla in comunitatea de romani in UK. Vor putea lua legatura cu alti romani in UK, vor putea afla despre locuri de munca disponibile, despre servicii disponibile si isi vor putea face propriile oferte catre ceilalti in orice domeniu isi doresc sa se faca remarcati si sa reuseasca.


Tags: anunturi uk, romanii in uk, romani uk

No comments:

Post a Comment