Sunday 24 June 2012

Rochiile si farmecul lor etern

In garderoba oricarei femei se regasesc cu siguranta multe categorii de articole imbracaminte. Indiferent de stilul vestimentar pe care il adopti, cu siguranta ai atat tinute sport, casual, ideale pentru momentele in care vrei sa te simti confortabil, dar si haine elegante, care iti confera gratie si feminitate.

Bluze, camasi, paltaloni, jeansi, fuste, toate sunt necesare in nenumaratele ipostaze si roluri pe care trebuie sa ni le insusim zi de zi. Insa, atunci cand ne gandim la rochii elegante, ne incearca sentimente aparte precum candoare, gingasie, iesire din anonimat.

Societatea in care traim, ritmul ametitor de rapid cu care se desfasoara totul in jurul nostru a condus la evidentierea unui nou sablon de urmat: imaginea femeii puternice, independente, care aparent a renuntat la feminitate. Evident, purtam rochii din ce in ce mai rar. din motive diverse Timpul nu ne mai permite, si, de ce sa nu recunoastem, de multe ori ni se par incomode.

Uitam insa ca acestea au un farmec incontestabil tocmai prin atitudinea pe care trebuie sa o adoptam atunci cand le purtam. Incaltamintea eleganta, cu toc,  care impune mersul cu pasi marunti, atat de delicat, ne readuce aminte faptul ca femeia moderna inca a pastrat o doza de sensibilitate, fragilitate si finete.

Indiferent de silueta, o rochie bine aleasa scoate in evidenta atuurile fiecarei femei, in timp ce defectele sunt mascate. Nicio alta piesa vestimentara nu poate fi adaptata atat de usor in functie de constituia pe care o avem fiecare in parte. De exemplu, cand purtam paltaloni, kilogramele in plus se observa mult mai usor, oricat am dori sa le ascundem.

Pe de alta parte, daca suntem foarte slabe, paltalonii mulati pe corp nu ne avantajeaza. O rochie are harul de a scoate la lumina tot ce este mai frumos chiar daca avem cateva kilograme in plus, sau de ce nu, in minus. In plus, nu conteaza daca suntem inalte sau mici de statura, cu picioara lungi, precum cele ale unui manechin ori din contra.

Nu intamplator la evenimentele speciale din viata unui om, precum nunta, botez sau aniversare se poarta rochii elegante.   In aceasta maniera, participantele la astfel de ocazii festive isi exprima importanta pe care o acorda evenimentului in sine. Pe langa latura estetica, aceste piese vestimentare au o simbolistica aparte, a carei debut a fost consemnat cu multi ani in urma. Semnificatiile au variat de-a lungul timpului, insa toate viziunile fac trimitere la ideea de feminitate, bucurie, celebrare, respect fata de propria persoana, dar si fata de ceilalti.

Cumpararea unei rochii online este o alegere inspirata daca laum in considerare anumite aspecte. In general, preturile sunt mai mici decat cele din magazinele traditionale, iar timpul de cautare a tinutei dorite este mai scurt. De asemenea, abonarea la newsletter te ajuta sa fii mereu la curent cu produsele noi si promotiile existente.

In plus, varietatea de modele este mult mai mare. Intr-un magazin nu pot fi expuse atat de multe produse, oricat de incapator ar fi spatiul respectiv. Deoarece nu ne cumparam rochii atat de des cum se intampla in cazul bluzelor sau  al gentilor, de exemplu, dorim sa vedem cat mai multe modele pentru a avea de unde alege si a fi multumite.  

Vremurile s-au schimbat, modalitatile de cumparare s-au dezvoltat prin aparitia comertului electronic. Cu toate acestea, un lucru a ramas neschimabat. Rochiile au fost si vor ramane un simbol al feminitatii si elegantei.

No comments:

Post a Comment