Friday 16 March 2012

Accesorii auto pentru iarna- ce trebuie sa alegi?

In cazul in care esti conducator auto si ai de infruntat o iarna precum cea de acum, din iarna lui 2012, trebuie sa te pregatesti bine. In primul rand, trebuie sa-ti echipezi masina cu cauciucuri speciale si sa ai grija sa nu inghete, dar evident trebuie sa ai grija si de confortul tau. Sunt multe accesorii auto pe piata care pot spori confortul dintr-o masina, iar placerea si siguranta pe care ti-o dau o masina calduroasa, chiar daca afara sunt temperaturi scazute istorice sunt necesare pentru a putea continua sa te bucuri de masina ta.

 

Temperaturile in interiorul masinii pot fi destul de scazute, chiar daca ai dat drumul la caldura, dar cei mai multi dintre soferi nu vor face asta oricum, pentru ca vor sa economiseasca din combustibil, iar adesea mirosul acestui “serviciu” e destul de neplacut. De aceea, e bine sa te gandesti la huse auto si covorase auto, care pot acoperi scaunele foarte reci, facandu-le putin mai suportabile. Unele sunt facute din niste materiale care retin caldura, astfel ca spatele si picioarele iti pot fi protejate de frig. La suprafata, una dintre problemele pe care le poti avea iarna cu masina e gheata. Aceasta se poate depune pe parbriz si portiere, iar daca incerci doar s-o dai jos cu o dalta ori surubelnita, s-ar putea sa ai o surpiza neplacuta, cum ar fi sa se duca vopseaua de pe caroserie sau chiar sa crape parbrizul.

 

Pentru a evita aceste probleme, poti sa cumperi un spargator de gheata mic si ergonomic, de marimea unei lampi de birou, pe care poti sa o transporti cu usurinta in portbagaj si care te va ajuta sa indepartezi gheata si zapada fara probleme si mai ales fara riscul de a-ti zgaria masina. Daca tot vorbim despre gheata, un protector pentru parbriz poate fi o idee foarte buna. Unele dintre ele sunt termorezistente, astfel ca sticla geamului e aparata chiar si in conditii de -15 sau -20 de grade Celsius. Aceste protectoare pot fi gasite in multe magazine de accesorii auto, fiind usor si recomandat de folosit in orice anotimp.

 

In cazuri extreme, s-ar putea sa ai nevoie de un tip special de plug pe care sa il montezi in fata masinii. Aceasta solutie e recomandata mai ales pentru masini de teren care parcurg zone forestiere sau montane, unde nu sunt drumuri practicabile, iar zapada poate fi chiar mai inalta de un metru. In aceste cazuri, e recomandabil sa ai cu tine si un compresor auto cu care sa umpli rotile masinii daca se dezumfla- sunt totusi sanse mici sa fie vreo benzinarie prin apropiere. Revenind la parbriz, ai putea opta si pentru curatatoare de parbriz speciale, care au un dispozitiv care elibereaza un lichid cald peste geam, evitand inghetul acestuia.

 

In concluzie, trebuie sa fii pregatit pentru iarna daca esti un conducator auto chibzuit. De la tipuri speciale de cauciucuri si pana la protectia adecvata pentru parbriz, trebuie sa ai in vedere toate problemele care ar putea aparea. E mai bine sa investesti o suma acceptabila pe anumite accesorii auto decat sa cheltui o mica avere pentru a repara o masina afectata de frigul naprasnic.  


huse auto, huse auto

No comments:

Post a Comment