Monday 19 March 2012

Un alt gen de distractie

Aniversari sau simple petreceri laser!

Chiar daca pentru noi, profanii poate parea ceva nou si spectaculos, pentru lumea civilizata este o distractie deja banala. laser tag-ul, caci despre el este vorba, este noua moda in materie de jocuri de echipa. Ati jucat paintball? Ei bine, laser tag-ul nu este departe de acesta, atata doar ca s-a renuntat la contondentele bile cu vopsea in favoarea fascicolelor in infrarosu.

 

Mediul de joaca

Deja v-ati facut o idee despre ce este vorba. Nu veti mai fi conditionati de spatiu. Acest joc se poate juca oriunde, de la spatii special create in acest scop, la alegerea unui cadru natural. Cei mai multi opteaza pentru prima varianta, laser tag arena: o arena uriasa in care este amenajat un labirint real, cu o multime de obstacole special concepute pentru a crea un mediu propice si cat mai realist misiunilor propuse. In plus, o multitudine de efecte speciale isi vor aduce contributia la crearea unei admosfere specifice.

 

Pistolul si vesta

Si echipamentul este mult mai simplu: un pistol si o vesta sau casca.

Pistolul hi - tech, cu raze infrarosu, total inofensiv, este extrem de precis, fapt care va permite nimerirea  adversarilor de la mare distanta.

Vesta este prevazuta cu 4 zone sensibile , fiecare din acestea acordand un numar de puncte jucatorului care o nimereste.

 

Tipuri de jucatori

Copiii, pentru ca acestia sunt principalii vizati, vor fi impartiti in echipe. Astfel aniversarea sau petrecerea se va transforma intr-una laser, intr-o actiune de comando, in care combatantii isi cauta, in scopul „eliminarii”, adversarii cu ajutorul armelor laser, fiecare conform propiei strategii, colaborata cu cea a echipei. Exista patru tipuri de jucatori. Defender – acestia vor incerca sa apere o zona sau sa sustina alti jucatori in tentativele lor de a captura o zona. Sniper – sunt cei care si-au dezvoltat precizia in detrimentul deplasarii, fiind in stare sa nimereasca tinta de la mare distanta. Pot mentine presiunea atacului intr-o anumita zona, sa protejeze accesul in baza sau sa sustina atacurile coechipierilor. Raptor – jucatori agili care se strecoara in spatele liniilor inamice pentru a captura baza sau doar a dezorganiza apararea. Kamikaze – de obicei jucatorii debutanti  care nu reusesc sa faca fata jucatorilor experimentati. Fiecare isi va alege un rol, conform personalitatii sale si a strategiei echipei. In acest fel distractia copiilor este asigurata. Dar, pana la urma, laser tag poate fi jucat de oricine, in Bucuresti sau aiurea, cu spirit de aventura si tovarasi pe masura.

 

Misiuni si roluri

Insa petrecerea copiilor nu poate incepe fara a cunoaste regulamentul si a alege un scenariu. Vreti sa capurati cu ajutorul laserului Stalingradul? Va trebui sa o optati pentru un joc tip „captureaza baza”. In acest caz va trebui sa puneti mana pe un trofeu, de regula un steag din tabara adversa. Va fi necesar sa se adopte o tactica, care apoi va fi urmata cu asiduitate, rapiditate si eficienta. Munca de echipa va fi hotaratoare.

Sau se poate opta pentru distrugerea bazei adversarilor. In cazul acesta, un jucator trebuie sa tinteasca baza adversa de cinci ori fara a fi nimerit de un adversar si fara ca unul din coechipierii sai sa tinteasca in acelasi timp aceiasi baza. Este important ca in cadrul fiecarei echipe sa se stabileasca responsabilitatile: cine va ataca, cine va apara baza si cine va asigura suportul. Copii vor invata astfel cum sa indeplineasca o actiune in echipa, cum sa colaboreze si sa comunice eficient, toate acestea intr-un mediu distractiv.

 


laser tag bucuresti, petreceri laser

No comments:

Post a Comment