Sunday 4 March 2012

Medicamente vitale pentru bolnavii de cancer lipsesc din farmacii si spitale. Pacientii, disperati

stirileprotv.ro Pentru mii de bolnavi de cancer fiecare zi e o lupta. Si nu doar cu suferinta, ci si cu sistemul sanitar din Romania, care ii condamna la moarte inaintea bolii.

In acest moment, zeci de citostatice vitale lipsesc din farmacii si spitale, desi sunt incluse in schemele de tratament. Sunt doctorii ieftine, la care importatorii au renuntat sau nu le-au adus niciodata la noi pentru ca nu fac profit.

Situatia persista de ani intregi, insa abia acum oficialii promit sa si reactioneze.

Printre victimele inocente ale comertului cu pastile sunt si bolnavii de leucemie. Din curele de terapie lipsesc citostatice foarte importante, asa ca suferinzii sunt nevoiti fie sa isi cumpere unele scumpe din strainatate, ori sa accepte alte scheme de tratament, care le reduc sansele.

Este si cazul tinerei pe care o vom numi Alina. Ea a trecut recent printr-un transplant medular. Niste oameni cu suflet mare au sarit in ajutorul ei.

In total, mii de bolnavi de cancer trec in fiecare zi prin aceasta drama pe care si medicii cu greu o mai pot ascunde.

In acest moment, zeci de citostatice vitale lipsesc din spitale si farmacii, desi exista in protocoalele de tratament.

O sistuatie nedreapta, la care oficialii din Sanatate au contribuit ani la randul, desi existau solutii. Compania farmaceutica a ministerului poate sa cumpere inclusiv doctorii pentru care nu exista autorizatie de punere pe piata.

De ce nu au facut-o insa pana acum, ramane una dintre multele intrebari fara raspuns.

No comments:

Post a Comment