Sunday 18 March 2012

Cu demnitate oriunde este acasa

Calea vietii nu este intotdeauna usoara iar vremurile pe care le avem inainte nu sunt dintre cele mai confortabile pentru multi dintre noi. Alegerile sunt de cele mai multe ori dificile atunci cand vine vorba despre o indepartare a existentei vietii fata de locul in care am copilarit, de locul unde avem toti prietenii si rudele, chiar daca aceasta desprindere se va face doar la un oras distanta. Drumul catre casa va fi intotdeauna cel mai indragit drum pe care vom alerga mereu sperand sa castigam inca o zi alaturi de cei dragi.

Nu in acelasi fel stau lucrurile cand departarea se naste ca o prapastie intre casa si locul in care viata ne cere fara echivoc sa ajungem, atunci cand o alta tara devine pentru o perioada mai lunga, sau pentru totdeauna noua noastra casa.

Oricare ar fi motivele pentru care sunteti nevoit sa ajungeti si sa traiti intr-o tara straina, printre primele lucruri la care trebuie sa va ganditi este gasirea unei comunitati de romani care este deja stabilita in acea tara. Intre tarile agreate de multi ani in care romanii s-au stabilit si au deja o slujba si un rost in viata alaturi de familiile lor, este Anglia.

Una dintre solutiile cele mai la indemana de a gasi romani in uk, este aceea a accesarii internetului unde veti putea face o cautare inca inainte de a pleca din tara. Contactul si socializarea cu semenii tai intr-o tara straina sunt doua elemente extrem de importante pentru un nou sosit, chiar daca cunoasteti limba tarii respective. Incercati sa va faceti prieteni prin intermediul comunicarii electronice la distanta cu comunitatile de romani in uk, care va vor ajuta si sprijini cu informatii pretioase despre toate actiunile premergatoare plecarii din tara.

In acest mod aveti sansa sa ajungeti intr-o tara straina cu un bagaj de cunostinte bine argumentat, care cu siguranta vor face o diferenta consistenta intre a fi prevenit si a sti ce te ateapta, fata de aruncarea aproape in gol daca nu aveti cateva informatii de baza.

Odata ajunsi in tara care va va fi de acum loc de trai pentru o perioada care poate fi cat toata viata, veti continua sa adoptati un pas cat mai apropiat de toti cei care fac parte din grupurile de romani in uk. Intalnirile obisnuite la o masa, iar mai tarziu vizitele reciproce intre familii vor putea aduce putina alinare si un tonus potrivit pentru a putea continua inca o zi, inca o luna si mai apoi inca multi ani departe de casa.

Prin accesarea unor site-uri specializate despre romani in uk veti putea sa diversificati aria conostintelor pe care le aveti intr-un anumit moment, sa aflati cu usurinta stiri de acasa si chiar sa aveti o activitate online prin care va aduceti contribuitia la dezvoltarea vietii romanilor in regat.

Situatiile limita sunt si ele parca mai usor de rezolvat atunci cand aveti sansa de a cere ajutorul printre romani in uk, care vor citi strigatul vostru de ajutor si cu siguranta vor fi primii care va vor intinde o mana prieteneasca. Veti observa si invata in acest mod ca sufletul si inima unui roman departe de casa naste solutii la care nu v-ati fi gandit vreodata ca ar fi posibile.

Toate acestea vor putea fi realitate doar cu o singura conditie de baza, aceea de a fi demn si corect in tot ceea ce vrei sa faci cu viata ta, oriunde te-ai afla. Nu sunt cuvinte mari, cum nici mandria de a fi un roman bun nu este o expresie prafuita. Sunt atat de multi romani in uk care sunt apreciati si iubiti in comunitatea locala, incat nu ai niciun motiv sa te temi ca nu ai putea ajunge alaturi de ei.

Si ar mai fi un amanunt important. Munca, facuta asa cum scrie la carte, fara compromisuri si fara amanari pentru a doua zi, munca pe care noi romanii suntem capabili sa o facem chiar mai bine decat altii.


romani in uk, romani.co.uk

No comments:

Post a Comment