Friday 16 March 2012

Soferii hunedoreni au invins! Dupa protestul lor, incepe in sfarsit "Marea asfaltare"

stirileprotv.ro La exact un an de cand proprietarii de masini din Hunedoara s-au incolonat in zgomot de claxoane pe strazile din oras, nemultumiti de gropile din asfalt, o parte dintre artere vor fi asfaltate. Zece milioane de euro va costa totul.

Hunedoara intra de astazi in cosmetizare generala. Vor fi asfaltati 11 kilometri de drumuri, se refac 7 kilometri de trotuar, plus doua sensuri giratorii. Pentru biciclisti vor aparea piste nou-noute, se vor amenaja 19 statii de autobuz iar soferii vor putea parca si in cele 2000 de locuri noi.

Patru luni si jumatate ar trebui sa dureze toate lucrarile, iar primul bulevard ce intra in renovare chiar de astazi este Dacia. Muncitorii vor incepe cu inlocuirea bordurilor, urmand ca apoi soseaua sa fie asfaltata.

In cadrul proiectului se vor reabilita principalele artere de circulaţie din municipiul Hunedoara: străzile Avram Iancu, Aurel Vlaicu, Carpaţi, Victoriei şi bulevardele Dacia, 1848, Libertăţii, Republicii şi Traian. Banii pentru modernizare - zece milioane de euro - sunt fonduri europene, iar contributia primariei Hunedoara este de 2 la suta.

 

No comments:

Post a Comment