Thursday 1 March 2012

Toate instalatiile pe cablu de la Sinaia au fost oprite din cauza vantului puternic; sunt probleme si in alte statiuni de pe Valea Prahovei

Nicio instalatie pe cablu nu functioneaza sambata in statiunea montana Sinaia din cauza vantului extrem de puternic iar la Busteni si la Azuga, unde aproximativ 1.800 de turisti se afla pe partii, sunt oprite telecabina si telegondola.

Reprezentantii Salvamont Sinaia au declarat, pentru Agerpres, ca vantul bate aici cu o viteza de peste 120 de kilometri/ora, la altitudini mari acesta viscolind zapada.

In aceste conditii, toate instalatiile pe cablu, inclusiv telegondola care face legatura intre statiune si Cota 1.400, sunt oprite.

La Busteni, aproximativ 1.000 de turisti se afla pe partiile Kalinderu I si II, pe partia de sanie si in Fun Park, stratul de zapada masurand aproximativ 80 de centimetri.

Tot din cauza vantului puternic, telecabina care urca pe Platoul Bucegi este oprita, seful Serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, precizand ca pe platou este viscol.

Si la Azuga sunt probleme cu instalatiile pe cablu din cauza vantului.

Administratorul domeniului schiabil Azuga, Vasile Richea, a declarat, pentru AGERPRES, ca in golul alpin este furtuna iar telegondola este oprita.

"Vantul bate cu peste 100 de kilometri la ora, astfel incat functioneaza doar teleschiurile de la baza partiilor. In acest moment, avem aproximativ 800 de turisti pe Sorica si Cazacu", a precizat Richea.

No comments:

Post a Comment