Wednesday 7 March 2012

Un sistem audio mai special

Principiul de 2 in 1 su bucura de success in continuare. Sa incercam sa il extrapolam si in cazul laptopurilor mici.

Pe acest principiu se bazeaza si produsul pe care vrem sa vi-l prezentam. Este vorba de un stand cu boxe integrate pentru laptop. Trebuie sa argumentam si necesitatea unui stand pentr laptop? Cei care utilizeaza frecvent un astfel de dispozitiv stiu cat de neplacuta este caldura degajata de acesta si  cat de incomod poate fi uneori  potrivirea lui pe genunchi sau chiar pe birou. Cat despre boxele integrate... Strambati deja din nas? Sunteti obisnuiti cu boxe bose puternice si cu subwoofer in masina? Ei bine, era portabilitatii impune noi dispozitive care sa aduca mai aproape muzica preferata, la o calitate acceptabila. Standul cu boxe de la Logitech, modelul Speaker Lapdesk N 550 poate fi exact ce va lipseste in acest moment.

 

Logitech Speaker Lapdesk N 550 – un prieten al laptopurilor mici

Calitatea sunetului nu a fost niciodata punctul forte al laptopurilor. Prin urmare, orice accesoriu care amelioreaza aceasta problema reprezinta un plus major. Intr-adevar, in cazul notebook-urilor cu diagonala de 17 toli sau chiar mai mari, sunetul este mai bun la toti producatorii, insa la modelele compacte sau ultraportabile la calitatea sunetului s-a facut un compromis sesizabil. Lapdesk N550 de la Logitech a fost creat exact pentru laptopurile din a doua categorie. Avand doua difuzoare plasate pe lateral si o dimensiune care gazduieste fara probleme un laptop de pana la 14 – 15 toli, fara sa acopere difuzoarele din margine, N 550 ii ofera oricarui utilizator o imbunatatire majora a sunetului fata de cel initial al laptopului. Incepand cu cele doua difuzoare de 2 W care isi iau energie doar de la USB si incheind cu materialele folosite pentru a face acest stand de laptop confortabil de tinut pe masa sau pe picioare, N 550 este un dispozitiv inteligent, aratos si, cel mai important, foarte practic. Un alt argument al N 550, prezent si in cazul altor boxe ale companiei, este includerea unui cip audio separat. Practic, in momentul in care conectati USB-ul, este instalata o placa de sunet suplimentara pe care o puteti defini din panoul de control al sistemului de operare ca fiind dispozitivul implicit de audio out. Nu trebuie omise nici butoanele cauciucate pentru controlul volumului pozitionate accesibil in dreapta lui N 550.

 

Date tehnice

Desi la prima vedere pare doar o fita, va asiguram ca acest dispozitiv se poate dovedi foarte util. Bine, pretul nu este chiar atragator (190 lei), insa raportul pret / performanta este unul destul de bun. Trecand la datele tehnice, nu uitati ca diagonala maxima recomandata pentru laptop este de 14 toli. Tipul de alimentare este prin USB, de 5 V, iar dimensiunile dispozitivului sunt de  430 x 250 x 50 mm, la o greutate de 1.1 kg. Tipul difuzoarelor integrate este de 2 x2 diagonala neodymium 2 W. Controalele sunt in numar de 3: volum mai mare, volum mai mic si mut.

 

In loc de concluzii

Daca vreti sa vedeti, dar mai ales sa auziti un film stand in pat, Logitech N 550 va va face experienta mult mai placuta. Bineinteles, exista optiunea destul de la indemana de a atasa laptopul la sistemul de boxe pe care il folositi cu sistemul desktop sau chiar la subwooferul din masina (glumim desigur), dar nu intotdeauna este o solutie viabila. Mai ales ca astfel rezolvati doua probleme dintr-un foc.


subwoofer auto, sisteme audio

No comments:

Post a Comment