Sunday 4 March 2012

Amplificatoare, boxe si device-uri audio

Magazinele virtuale specializate in echipament audio sunt gata sa satisfaca cele mai fine urechi

Muzica face parte din viata noastra. Ne-a invadat spatiul privat in asemenea masura incat am ajuns sa ne simtim anxiosi fara ea, linistea a fiind de multe ori resimtita dureros,  apasator...  Cum internetul a rezolvat in mare parte materie prima, tine de noi si de puterea noastra financiara sa achizitionam sculelele care ne vor oferi drogul atat de necesar. amplificatoare, sisteme audio, boxe, subwoofere, diverse accesorii audio si multimedia,  toate au ajuns sa ne preocupe in cel mai inalt grad. Continua goana dupa cea mai fidela boxa, cel mai performant aplificator este una sisifica, fara sens... o batalie ratata inainte chiar de a incepe. Face parte din marea noastra confruntare cu tehnologia. Nu apuci sa te bucuri de dispozitivul nou achizitionat ca piata face loc altuia si mai performant. Astfel, toate produsele tehnologice devin gadget-uri, obiecte perimate inca de la nastere. Chiar daca constientizati aceasta problema a lumii moderne tot nu veti putea face fata tentatiilor...

 

Echipamente pentru nostalgici

Din fericire, calculatoarele si digitalizarea muzicii ne-au scapat partial de obsesia sistemelor audio. Bine, exista inca multi nostalgici ai suporturilor analogice, fizice sau chiar cumparatori de buna credinta care prefera sa cumpere CD-ul original pentru a se asigura ca, atat cat tine de el, sprijina creatia artistului preferat. Dar veti constata  cu uimire ca inca exista playere CD si DVD, pick-up-uri profesionale si diverse sisteme audio hi-fi. Da, pentru ca exista inca o categorie de utilizatori pentru care o unealta independenta de redare a muzicii este vitala.

 

boxele sau legatura cu utilizatorii profani

Insa odata ajunsi in domeniul boxelor, atingem un subiect delicat pentru majoritatea melomanilor. Dincolo de specificatiile pur tehnice, acum avem de-a face cu experienta bruta a unei auditii de calitate. Un sistem performant de boxe poate transforma o admosfera sonora ambientala intr-o adevarata revelatie. Incercati sa ascultati melodia preferata pe un sistem simplu de boxe 2.1 sau chiar apeland la difuzoarele inglobate in laptop. Da, recunoastem bucata, ne atinge coarda sensibila, dar esenta ne scapa. Ascultati aceiasi bucata muzicala prin intermediul unui sistem de boxe profesional, nu conteaza numarul lor sau puterea degajata. Desi este aceiasi muzica, noi, receptorii, vibram altfel... Muzica se revarsa peste noi, in noi, sunt atinse exact acele coarde vizate de compozitor, sunt activati acei centri care ne semnaleaza ca avem de-a face cu ceva frumos... chiar daca si acest frumos e relativ... Pana la urma nu sensibilitatea noastra subiectiva este pusa in discutie, ci un fapt obiectiv: o unealta care permite muzicii sa ajunga la noi.

 

amplificatorul – inima care da viata sunetelor

Un sistem performant de boxe sau chiar doar acele difuzoare care le dau viata, nu vor valora nimic fara un amplificator pe masura. Din fericere, boxele destinate utilizatorilor casnici vin cu partea de amplificare on-board, astfel incat nu mai este necesar achizitionarea unui amplificator dedicat. Insa cunoscatorii si pasionatii fenomenului nu vor fi multumiti de aceasta varianta. Pentru acestia boxele trebuie sa fie strunite de un amplificator pe masura care sa le permita acele reglaje fine cerute de urechea lor exersata. Aici intram insa intr-un domeniu rezervat fie profesionistilor, fie pasionatilor care sunt gata sa investeasca mici averi in echipamentul audio. Noi, muritorii de rand, vom ramane tributari sistemelor de boxe 5.1 oferite de mai toate hipermarketurile la preturi chiar derizorii, oarecum in afara fenomenului. Magazinele de profil s-au mutat acum online, departe de ochii profanilor, dar adevarate oaze pentru cei cu urechea fina, gata oricand sa faca eforturi financiare pentru o experienta audio memorabila. Pana la urma este un viciu ÅŸi o poarta catre o alta lume: lumea esentelor universale!

 


difuzoare boxe, casetofoane auto

No comments:

Post a Comment