Friday 2 March 2012

Pedeapsa "exemplara". Invatatorul care a snopit in bataie o eleva, sanctionat cu 5% din salariu

stirileprotv.ro Invatatorul de la scoala din comuna teleormaneana Calinesti acuzat ca a batut o fetita in varsta de opt ani va fi sanctionat cu diminuarea salariului cu 5% pe urmatoarele patru luni, a decis Consiliul de administratie al unitatii de invatamant.

In acelasi timp, Consiliul de Administratie al scolii din comuna Calinesti a decis ca invatatorul poate sa-si desfasoare in continuare activitatea in unitatea de invatamant.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Teleorman, deciziile privind sanctionarea apartin, conform legii, unitatii scolare unde cadrul didactic este angajat, iar Consilul de administratie a decis, in baza concluziilor comisiei de disciplina intrunite la nivelul scolii din Calinesti, diminuarea salariului cu cinci la suta pe urmatoarele patru luni.

Va reamintim, in urma cu o saptamana, politistii din Teleorman au deschis o ancheta in cazul unei eleve de opt ani de la scoala din comuna Calinesti care a fost batuta de invatator, cadrul didactic fiind reclamat la ISJ de catre tatal fetitei, care a spus ca acesta ar fi pus un alt elev sa o tina pe copila, iar el ar fi lovit-o.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Teleorman, oamenii legii nu au primit o plangere in care sa se reclame aceasta agresiune, astfel ca s-au autosesizat dupa aparitia cazului in presa. Primele date ale anchetei aratau ca agresiunea a avut loc in timpul orelor de curs, iar parintii fetitei au depus plangere pe numele invatatorului la Inspectoratul Scolar Teleorman.

"A fost depusa o plangere la noi de catre tatal fetitei, in care se reclama faptul ca fata lui, eleva in clasa a II-a, a fost agresata de catre un invatator de la scoala din Calinesti, Dumitru Marin. Tatal fetei se numeste Voicu Ionel, iar fata Alexandra. In reclamatie se arata ca invatatorul ar fi pus un elev sa o tina pe fetita, iar cadrul didactic ar fi lovit-o, fata pierzandu-si un dinte in urma agresiunii", declara inspectorul scolar general al ISJ Teleorman, profesor Constantin Amarie. Acesta este cel de-al doilea caz de agresiune in scoli din judetul Teleorman, din acest an.

No comments:

Post a Comment